Ptysie z czekoladowym budyniem

Poziom trudności przygotowania: ¼
Porcje: 1
Czas przygotowania: 15-20 min.

Składniki

200 ml Frebini® Energy Drink Chocolate
1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (zawartość przeznaczona na 500 ml mleka)
300 ml mleka 3,2%
Profiterole (gotowe upieczone ptysie)

Przygotowanie

Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, zastępując części mleka 200 ml ml Frebini® energy DRINK. Po ostudzeniu budyń schłodzić.  Jeśli jest to konieczne, można ubić mikserem zimny budyń, aby zgęstniał. Na górze w ptysiach wydrążyć mały otwór. Wlać budyń do podajnika do polewy i wypełnić górę ptysi. Profiterole posypać cukrem pudrem lub kakao .

Alternatywne produkty do wykorzystania:

Fresubin® Energy DRINK
Fresubin® Energy Fibre DRINK
Fresubin® Protein Energy DRINK

Wskazówka:

Ptysie powinny być zjedzone w kilka godzin po ich przygotowaniu, w przeciwnym razie tracą kruchość i robią się miękkie.