BiblioteKa Dietetyka
Artykuły
Nagrania
Dietoterapia pacjentów nefrologicznych - wyzwania dla dietetyka
Wykładowca: Dr n. med. Paulina Borek-Trybała
Data publikacji: 26 września, 2024
Stosowanie żywności medycznej w nieswoistych chorobach zapalnych jelit
Wykładowca: Dietetyk Kliniczny Agnieszka Dąbek
Data publikacji: 26 czerwca, 2024
Siła żywienia w onkologii: rola ONS i żywienia dojelitowego w leczeniu nowotworów głowy.
Wykładowca: dr n. med. i n. o zdr. Agnieszka Surwiłło - Snarska
Data publikacji: 10 lipca, 2024
Dieta niskobiałkowa w praktyce - Odc. 12 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 29 listopada, 2023
Dieta w chorobie nerek i ketoanalogi aminokwasów - Odc. 11 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 21 listopada, 2023
Czym są diety medyczne? - Odc. 10 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 17 listopada, 2023
Żywienie dojelitowe - czym jest i kto powinien je stosować - Odc. 9 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Stosowanie żywności medycznej u seniorów - Odc. 8 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Stosowanie żywności medycznej u pacjenta z cukrzycą - Odc. 7 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Czego dostarcza jedna porcja żywności medycznej - Odc. 6 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Przykłady potraw z wykorzystaniem żywności medycznej - Odc. 5 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 2 listopada, 2023
Jak planować dietę opartą na żywności medycznej - Odc. 4 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 28 października, 2023
Jak rozpocząć stosowanie żywności medycznej? - Odc. 3 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 26 października, 2023
Jak rozpocząć stosowanie żywności medycznej? -praktyczne porady jak skutecznie rozpocząć stosowanie żywienia medycznego Fresubin Drink.
Komu i dlaczego polecana jest żywność medyczna? - Odc. 2 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 26 października, 2023
Jaka grupa pacjentów i w jakich sytuacjach powinna rozważyć stosowanie żywienia medycznego w postaci diet doustnych.
Czym jest żywność medyczna? Dieta doustna, ONS - Odcinek 1
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji:
Czym jest żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, czym różni się żywność medyczna od suplementu diety, i czy może być kompletnym źródłem m pożywienia?
Przewodnik o żywieniu medycznym, czyli czym jest żywność medyczna - TEASER nowej serii
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 19 września, 2023
Zapraszamy do śledzenia naszej nowej wersji serii filmików "Żywieniowe Tips & Tricks", w których staramy się w prosty sposób odpowiedzieć na najczęstsze pytania pacjentów.
Opis przypadku klinicznego – pacjent z nowotworem głowy i szyi.
Wykładowca: mgr dietetyk Aleksandra Grela oraz dr n. med. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentowi w paliatywnej fazie choroby?
Wykładowca: mgr dietetyk Aleksandra Grelaa oraz dr n. med. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 10 stycznia, 2023