>
>
Biblioteka dietetyka

BiblioteKa Dietetyka

Artykuły

Białka roślinne w terapii dietetycznej – innowacyjne podejście i korzyści kliniczne
Białka roślinne w terapii dietetycznej – innowacyjne podejście i korzyści kliniczne
Białka roślinne w terapii dietetycznej – innowacyjne podejście i korzyści kliniczne
trzustka
Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki: Aktualne wytyczne i praktyczne wskazówki
Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki: Aktualne wytyczne i praktyczne wskazówki
Znaczenie żywienia medycznego w okresie okołooperacyjnym u dzieci
Znaczenie żywienia medycznego w okresie okołooperacyjnym u dzieci
Znaczenie żywienia medycznego w okresie okołooperacyjnym u dzieci
dziecko_onkologia
Choroby nowotworowe dzieci - rola żywienia w terapii onkologicznej
Choroby nowotworowe dzieci - rola żywienia w terapii onkologicznej
dziecko 2
Rola stanu odżywienia w prawidłowym rozwoju dziecka
Rola stanu odżywienia w prawidłowym rozwoju dziecka
Funkcje Wątroby i Ich Znaczenie
Skuteczne żywienie przy marskości wątroby. Kluczowe zasady i praktyczne wskazówki
Skuteczne żywienie przy marskości wątroby. Kluczowe zasady i praktyczne wskazówki
A_detailed_graphic_representing_a_nutritional_team_768x424
Zespoły Żywieniowe w szpitalach. Klucz do skutecznej opieki nad pacjentem
Zespoły Żywieniowe w szpitalach. Klucz do skutecznej opieki nad pacjentem
PEG_chat
Żywienie przez przezskórną endoskopową gastrostomię (PEG)
Żywienie przez przezskórną endoskopową gastrostomię (PEG)
Rak szyi – objawy, przyczyny, dieta, leczenie i rokowania. Jak rozpoznać pierwsze objawy nowotworu szyi?
Zastosowanie preparatów typu FSMP oraz żywienia dojelitowego u pacjentów z nowotworem głowy i szyi poddanych leczeniu radykalnemu.
Zastosowanie preparatów typu FSMP oraz żywienia dojelitowego u pacjentów z nowotworem głowy i szyi poddanych leczeniu radykalnemu.
realistic_graphic_768x512
Nieswoiste choroby zapalne jelit (NChZJ) - Skuteczne Strategie Żywieniowe: Wskazówki i Zalecenia
Nieswoiste choroby zapalne jelit (NChZJ) - Skuteczne Strategie Żywieniowe: Wskazówki i Zalecenia
nertki
Praktyczne aspekty prowadzenia dietoterapii u pacjentów z PChN leczonych zachowawczo.
Praktyczne aspekty prowadzenia dietoterapii u pacjentów z PChN leczonych zachowawczo.
Writing a diet plan on the table full of healthy food
Biblioteka Dietetyka - Przewodnik dla specjalistów opracowany we współpracy z ekspertami
Biblioteka Dietetyka - Przewodnik dla specjalistów opracowany we współpracy z ekspertami
Nerki z ludzi
Dieta niskobiałkowa – zastosowanie w leczeniu zachowawczym PChN na podstawie najnowszych zaleceń. Zalecenia dla specjalistów.
Dieta niskobiałkowa – zastosowanie w leczeniu zachowawczym PChN na podstawie najnowszych zaleceń. Zalecenia dla specjalistów.
Osoby cierpiące na Mukowiscydozę powinny prowadzić dzienniczek żywieniowy
Wskazówki dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek w okresie leczenia zachowawczego.
Wskazówki dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek w okresie leczenia zachowawczego.
info
Dieta niskobiałkowa to ulga dla nerek
Dieta niskobiałkowa to ulga dla nerek
child hugging and supporting sick mother in kerchief
Dlaczego należy prowadzić leczenie żywieniowe pacjentów onkologicznych?
Dlaczego należy prowadzić leczenie żywieniowe pacjentów onkologicznych?
Woman after successful therapy
Czy żywienie może poprawić efekty terapii onkologicznej?
Czy żywienie może poprawić efekty terapii onkologicznej?

Nagrania

Dietoterapia pacjentów nefrologicznych - wyzwania dla dietetyka
Wykładowca: Dr n. med. Paulina Borek-Trybała
Data publikacji: 26 września, 2024
Stosowanie żywności medycznej w nieswoistych chorobach zapalnych jelit
Wykładowca: Dietetyk Kliniczny Agnieszka Dąbek
Data publikacji: 26 czerwca, 2024
Siła żywienia w onkologii: rola ONS i żywienia dojelitowego w leczeniu nowotworów głowy.
Wykładowca: dr n. med. i n. o zdr. Agnieszka Surwiłło - Snarska
Data publikacji: 10 lipca, 2024
Dieta niskobiałkowa w praktyce - Odc. 12 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 29 listopada, 2023
Dieta w chorobie nerek i ketoanalogi aminokwasów - Odc. 11 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 21 listopada, 2023
Czym są diety medyczne? - Odc. 10 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 17 listopada, 2023
Żywienie dojelitowe - czym jest i kto powinien je stosować - Odc. 9 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Stosowanie żywności medycznej u seniorów - Odc. 8 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Stosowanie żywności medycznej u pacjenta z cukrzycą - Odc. 7 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Czego dostarcza jedna porcja żywności medycznej - Odc. 6 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 6 listopada, 2023
Przykłady potraw z wykorzystaniem żywności medycznej - Odc. 5 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 2 listopada, 2023
Jak planować dietę opartą na żywności medycznej - Odc. 4 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 28 października, 2023
Jak rozpocząć stosowanie żywności medycznej? - Odc. 3 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 26 października, 2023
Jak rozpocząć stosowanie żywności medycznej? -praktyczne porady jak skutecznie rozpocząć stosowanie żywienia medycznego Fresubin Drink.
Komu i dlaczego polecana jest żywność medyczna? - Odc. 2 Przewodnik po żywieniu medycznym
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 26 października, 2023
Jaka grupa pacjentów i w jakich sytuacjach powinna rozważyć stosowanie żywienia medycznego w postaci diet doustnych.
Czym jest żywność medyczna? Dieta doustna, ONS - Odcinek 1
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji:
Czym jest żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, czym różni się żywność medyczna od suplementu diety, i czy może być kompletnym źródłem m pożywienia?
Przewodnik o żywieniu medycznym, czyli czym jest żywność medyczna - TEASER nowej serii
Wykładowca: Dr Maria Brzegowy Dietetyk Kliniczny
Data publikacji: 19 września, 2023
Zapraszamy do śledzenia naszej nowej wersji serii filmików "Żywieniowe Tips & Tricks", w których staramy się w prosty sposób odpowiedzieć na najczęstsze pytania pacjentów.
Opis przypadku klinicznego – pacjent z nowotworem głowy i szyi.
Wykładowca: mgr dietetyk Aleksandra Grela oraz dr n. med. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentowi w paliatywnej fazie choroby?
Wykładowca: mgr dietetyk Aleksandra Grelaa oraz dr n. med. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 10 stycznia, 2023

Do pobrania

Fresubin - ulotka z przepisami kulinarnymi
Diben - ulotka dla pacjenta z cukrzycą
Fresubin - ulotka dla pacjenta niedożywionego
Supportan - ulotka dla pacjena onkologicznego

Serwis przeznaczony jest tylko dla dietetyków

Czy jesteś Dietetykiem?

Zapisz się do newslettera dla Dietetyków

Nie przegap nowości na Żywienie ma znaczenie.
Bądź na bieżąco z wiedzą dotyczącą żywienia klinicznego.

Zgoda na przetwarzanie danych według polityki prywatności*