>
>
>
Nowotwory głowy i szyi

Nowotwory głowy i szyi

NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Dlaczego tak ważne jest, aby pacjent z nowotworem głowy i szyi otrzymał odpowiednie wsparcie żywieniowe?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakie są dostępne metody leczenia nowotworów głowy i szyi i czy rodzaj terapii będzie mieć wpływ na wybór zaleceń żywieniowych?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Z jakimi skutkami ubocznymi mamy najczęściej do czynienia poddawanych chemioradioterapii i czy mogą one wpływać na problemy żywieniowe pacjentów?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Czy mamy algorytmy postępowania żywieniowego u pacjentów z nowotworami głowy i szyi poddawanych chemioradioterapii?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentom zakwalifikowanym do zabiegu operacyjnego? Jakie konsekwencje żywieniowe może mieć dla pacjenta operacja?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Co oznacza wysokie ryzyko żywieniowe? Które kryteria pozwolą ocenić wysokie ryzyko żywieniowe w przypadku pacjenta zakwalifikowanego do zabiegu operacyjnego?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jak powinniśmy postępować kiedy współpracujemy z pacjentem z wysokim ryzykiem żywieniowym?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakie mamy dostępne metody wsparcia żywieniowego dla pacjenta, który nie jest w stanie zjadać posiłków drogą doustną?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentowi w paliatywnej fazie choroby?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Opis przypadku klinicznego – pacjent z nowotworem głowy i szyi
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023

Poznaj nasze produkty

Fresubin_PlantBasedDrink_200ml_frontal_Vanilla_Jun2023_PL
Fresubin Plant Based Drink
Żywność medyczna zwierająca w 100% roślinne składniki
Fresubin-energy-drink
Fresubin Energy DRINK
Okres okołooperacyjny
Fresubin protein Poziomka
Fresubin Protein Energy DRINK
Choroby wieku podeszłego
supportan-drink
Supportan DRINK
Onkologia
Diben-DRINK
Diben DRINK
Cukrzyca
fresubin-2-kcal-hp
Fresubin 2 kcal HP
dojelitowy

Interesuje Cię temat żywienia klinicznego?

Zapisz się na newsletter Żywienie ma znaczenie i dowiaduj się o nowościach w naszym serwisie jako pierwszy.

Zapisz się do newslettera

Nie przegap nowości na Żywienie ma znaczenie.
Bądź na bieżąco z wiedzą dotyczącą żywienia klinicznego.

Zgoda na przetwarzanie danych według polityki prywatności*