>
>
>
Żywienie kliniczne – aspekty ogólne

Żywienie kliniczne - aspekty ogólne

Pacjent onkologiczny pod opieką dietetyka
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 12 maja, 2022
Właściwe wsparcie żywieniowe, którego celem jest zapobieganie niedożywieniu oraz poprawa stanu odżywienia pacjenta, znacząco zwiększa szanse wyleczenia nowotworu. Badania pokazują, że leczenie żywieniowe jest ważne zarówno przed, jak i po leczeniu przeciwnowotworowym.
Żywić czy nie żywić... oto jest pytanie! Rzeczywista praktyka kliniczna chorych z nowotworami.
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała Narodowy Instytut Onkologii im. M. Skłodowskiej-Curie w Warszawie
Data publikacji: 25 listopada, 2021
Szkolenie skierowane do: lekarzy, dietetyków, pielęgniarek, zespołów żywieniowych i farmaceutów
Po co żywić chorych onkologicznie Może nie trzeba
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała Narodowy Instytut Onkologii im. M. Skłodowskiej-Curie w Warszawie
Data publikacji: 3 lipca, 2021
Po co żywić chorych onkologicznie Może nie trzeba

Poznaj nasze produkty

diben-drink
Diben DRINK
Cukrzyca
fresubin-renal-drink
Fresubin Renal DRINK
Niewydolność nerek
fresubin-hepa-drink
Fresubin Hepa DRINK
Niewydolność wątroby
frebini-energy-drink
Frebini Energy DRINK
Dla dzieci
fresubin-protein-powder
Fresubin Protein POWDER
Wysokie zapotrzebowanie na białko
fresubin-protein-energy
Fresubin Protein Energy DRINK
Choroby wieku podeszłego

Interesuje Cię temat żywienia klinicznego?

Zapisz się na newsletter Żywienie ma znaczenie i dowiaduj się o nowościach w naszym serwisie jako pierwszy.