Webinary

RAK TRZUSTKI - Dlaczego rak trzustki to trudny przeciwnik z żywieniowego punktu widzenia?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jakie są metody leczenia raka trzustki i czy rodzaj terapii ma wpływ na sposób odżywiania i masę ciała?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jak wygląda interwencja żywieniowa u chorego z rakiem trzustki? Od czego zacząć?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jakie są podstawowe zalecenia żywieniowe dla pacjentów z rakiem trzustki?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jaka interwencja żywieniowa u niedożywionego pacjenta z rakiem trzustki z towarzyszącym jadłowstrętem?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jak dobrać odpowiedni ONS dla pacjentów z rakiem trzustki?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jak przygotować żywieniowo pacjenta z rakiem trzustki do zabiegu operacyjnego?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Jakich objawów spodziewamy się w trakcie leczenia systemowego i jakie wsparcie żywieniowe możemy zaproponować pacjentowi?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Czy żywienie pozajelitowe znajduje zastosowanie u chorych z rakiem trzustki?
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
RAK TRZUSTKI - Opis przypadku klinicznego.
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała i Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 28 czerwca, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Dlaczego tak ważne jest, aby pacjent z nowotworem głowy i szyi otrzymał odpowiednie wsparcie żywieniowe?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakie są dostępne metody leczenia nowotworów głowy i szyi i czy rodzaj terapii będzie mieć wpływ na wybór zaleceń żywieniowych?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Z jakimi skutkami ubocznymi mamy najczęściej do czynienia poddawanych chemioradioterapii i czy mogą one wpływać na problemy żywieniowe pacjentów?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Czy mamy algorytmy postępowania żywieniowego u pacjentów z nowotworami głowy i szyi poddawanych chemioradioterapii?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentom zakwalifikowanym do zabiegu operacyjnego? Jakie konsekwencje żywieniowe może mieć dla pacjenta operacja?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Co oznacza wysokie ryzyko żywieniowe? Które kryteria pozwolą ocenić wysokie ryzyko żywieniowe w przypadku pacjenta zakwalifikowanego do zabiegu operacyjnego?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jak powinniśmy postępować kiedy współpracujemy z pacjentem z wysokim ryzykiem żywieniowym?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakie mamy dostępne metody wsparcia żywieniowego dla pacjenta, który nie jest w stanie zjadać posiłków drogą doustną?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Jakiego wsparcia żywieniowego możemy udzielić pacjentowi w paliatywnej fazie choroby?
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
NOWOTWORY GŁOWY I SZYI – Opis przypadku klinicznego – pacjent z nowotworem głowy i szyi
Wykładowca: MGR DIETETYKI ALEKSANDRA GRELA oraz DR N. MED. ALEKSANDRA KAPAŁA
Data publikacji: 10 stycznia, 2023
RAK PRZEŁYKU - Dlaczego rozmawiamy o postępowaniu żywieniowym w nowotworach przełyku?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Jakie są metody wsparcia żywieniowego w nowotworze przełyku?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Kiedy pacjent z nowotworem przełyku powinien zostać skierowany na konsultację dietetyczną?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Jakie problemy żywieniowe dotyczą chorego na nowotwór przełyku?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Czy lokalizacja guza przełyku ma znaczenie dla wyboru rodzaju wsparcia żywieniowego?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Jak postępować żywieniowo u chorego na nowotwór szyjnej części przełyku?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Jak prawidłowo wprowadzić żywienie dojelitowe u pacjenta z nowotworem przełyku?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - PEG u chorego z nowotworem przełyku - kiedy w jakiej grupie chorych?
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
RAK PRZEŁYKU - Opis przypadku klinicznego: nowotwór środkowej części przełyku
Wykładowca: DR N. O ZDR. Agnieszka Surwiłło-Snarska oraz DR N. MED. Aleksandra Kapała
Data publikacji: 2 września, 2022
Rozliczanie procedur żywieniowych z NFZ w ZOL
Wykładowca: dr n. o zdr. Michał Chrobot
Data publikacji: 21 czerwca, 2022
Rozliczanie procedur żywieniowych z NFZ w ZOL
Praktyczne aspekty żywienia dojelitowego pacjenta objetego OD
Wykładowca: Akademia Opieki Długoterminowej
Data publikacji: 21 czerwca, 2022
Praktyczne aspekty żywienia dojelitowego pacjenta objetego OD
Pacjent onkologiczny pod opieką dietetyka
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała oraz Dr n. o zdr. Katarzyna Różycka
Data publikacji: 12 maja, 2022
Właściwe wsparcie żywieniowe, którego celem jest zapobieganie niedożywieniu oraz poprawa stanu odżywienia pacjenta, znacząco zwiększa szanse wyleczenia nowotworu. Badania pokazują, że leczenie żywieniowe jest ważne zarówno przed, jak i po leczeniu przeciwnowotworowym.
Żywić czy nie żywić... oto jest pytanie! Rzeczywista praktyka kliniczna chorych z nowotworami.
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała Narodowy Instytut Onkologii im. M. Skłodowskiej-Curie w Warszawie
Data publikacji: 25 listopada, 2021
Szkolenie skierowane do: lekarzy, dietetyków, pielęgniarek, zespołów żywieniowych i farmaceutów
Po co żywić chorych onkologicznie Może nie trzeba
Wykładowca: Dr n. med. Aleksandra Kapała Narodowy Instytut Onkologii im. M. Skłodowskiej-Curie w Warszawie
Data publikacji: 3 lipca, 2021
Po co żywić chorych onkologicznie Może nie trzeba

Poznaj nasze produkty

Fresubin_PlantBasedDrink_200ml_frontal_Vanilla_Jun2023_PL
Fresubin Plant Based Drink
Żywność medyczna zwierająca w 100% roślinne składniki
Fresubin-energy-drink
Fresubin Energy DRINK
Okres okołooperacyjny
Fresubin protein Poziomka
Fresubin Protein Energy DRINK
Choroby wieku podeszłego
supportan-drink
Supportan DRINK
Onkologia
Diben-DRINK
Diben DRINK
Cukrzyca
fresubin-2-kcal-hp
Fresubin 2 kcal HP
dojelitowy

Interesuje Cię temat żywienia klinicznego?

Zapisz się na newsletter Żywienie ma znaczenie i dowiaduj się o nowościach w naszym serwisie jako pierwszy.

Podaj numer wykonywania zawodu

Tylko po podaniu numeru będziesz mieć dostęp do strony

Zapisz się do newslettera

Nie przegap nowości na Żywienie ma znaczenie.
Bądź na bieżąco z wiedzą dotyczącą żywienia klinicznego.

Zgoda na przetwarzanie danych według polityki prywatności*