Podawanie: Powinno być ustalane przez personel medyczny w zależności od indywidualnego zapotrzebowania pacjenta. Produkt przeznaczony jest do żywienia uzupełniającego: 2–3 razy na dobę po 10–15 g (20–45 g/dobę).
Ważne informacje: Nieodpowiedni jako jedyne źródło pożywienia. Podczas stosowania należy monitorować poziom potasu u pacjentów stosujących dietę niskopotasową. Nie podawać dzieciom poniżej 1 roku życia. Należy zachować ostrożność podczas podawania dzieciom poniżej 6 lat. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania u chorych na galaktozemię. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego (dożylnego)!
Instrukcja użycia: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu opakowanie należy zużyć w ciągu 2 miesięcy. Produkt można dodawać do zimnych lub gorących, słodkich lub pikantnych płynnych posiłków (np.: soków owocowych, mleka, zup) oraz puree. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Dodawanie do płynów lub posiłków o temperaturze > 70°C, ale niegotujących się:
- Rozpuścić 2–3 miarki (10–15 g) w niewielkiej ilości płynu (25–50 ml) o temperaturze pokojowej.
- Przygotowaną mieszaninę dodać do 150 ml gorącego płynu lub 150 g posiłku bezpośrednio przed podaniem (maksymalnie 10 minut przed podaniem).
Nie gotować podczas dodawania lub po dodaniu proszku. Fresubin® Protein Powder nie jest przeznaczony do gotowania.
Dodawanie do płynów lub posiłków o temperaturze < 70°C:
- Wymieszać 2–3 miarki (10–15 g) w 150 ml płynu lub 150 g posiłku.
Fresubin Protein Powder to żywność specjalistycznego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego u osób zagrożonych niedożywieniem lub niedożywionych, w szczególności ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko.
Fresubin Protein Powder to wysokiej jakości białko serwatki w postaci proszku (proszek rozpuszczalny). 97% energii dostarczanej przez Fresubin Protein Powder pochodzi z białka. Fresubin Protein Powder łatwo się rozpuszcza i łączy z pokarmami i napojami zimenymi oraz ciepłymi. Nie zawiera glutenu oraz błonnika, klinicznie wolny od laktozy. Neutralny smak powoduje, że dobrze pasuje do każdego rodzaju pokarmu/napoju pozwalając na wszechstronne zastosowanie.