Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj, ugotowane pokrój w plasterki. Paprykę, pomidora i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij cebulę. Kolejno dodawaj pokrojoną paprykę i pomidora, smaż przez kilka minut. Dodaj plastry ziemniaków, posiekany czosnek, groszek i natkę. Całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Warzywa przełóż do natłuszczonej tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Mleko i jajka roztrzep ze szczyptą papryki, przypraw solą i pieprzem. Dodaj Fresubin Protein Powder i wymieszaj. Tak przygotowaną masę wlej do tortownicy z mieszanką warzyw i włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika. Frittata potrzebuje ok. 10 min., by się dopiec.
Wyjmij z piekarnika i podawaj.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.