>
>
Frittata z warzywami

Frittata z warzywami

Posiłek: sniadanie
Porcje: 4
Czas przygotowania: 30 min
Wartość energetyczna: 265,3 kcal

Składniki:

  • 2 miarki Fresubin Protein Powder
  • 300 g ziemniaków
  • 200 g papryki czerwonej
  • 100 g pomidorów
  • 200 g zielonego groszku
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 jajek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml mleka
  • szczypta papryki w proszku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj, ugotowane pokrój w plasterki. Paprykę, pomidora i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij cebulę. Kolejno dodawaj pokrojoną paprykę i pomidora, smaż przez kilka minut. Dodaj plastry ziemniaków, posiekany czosnek, groszek i natkę. Całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Warzywa przełóż do natłuszczonej tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Mleko i jajka roztrzep ze szczyptą papryki, przypraw solą i pieprzem. Dodaj Fresubin Protein Powder i wymieszaj. Tak przygotowaną masę wlej do tortownicy z mieszanką warzyw i włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika. Frittata potrzebuje ok. 10 min., by się dopiec.

Sposób podania:

Wyjmij z piekarnika i podawaj.

Informacja o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję:

Wartość energetyczna 265,3 kcal
Białko 19 g
Tłuszcz 9,1 g
Węglowodany 24,4 g
Błonnik 5,4 g

Powiązane produkty:

fresubin-protein-powder
Fresubin Protein POWDER
Wysokie zapotrzebowanie na białko
frebini-energy-drink
Frebini Energy DRINK
Dla dzieci

Dbaj o siebie!

Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.