>
>
Kutia z pęczaku z migdałami

Kutia z pęczaku z migdałami

Posiłek: obiad
Porcje: 4
Czas przygotowania: 30 min
Wartość energetyczna: 440 kcal

Składniki:

  • 450 g gotowej masy makowej (1/2 puszki)
  • 3/4 szklanki suchej kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • 70 g płatków migdałów
  • 70 g orzechów pecan lub włoskich
  • 5 łyżek Fresubin Energy DRINK o smaku neutralnym

Przygotowanie:

Masę makową wyłożyć do większej miski. Do garnka wsypać kaszę pęczak, wlać wodę, posolić i zagotować pod przykryciem. Gotować przez ok. 25 minut pod pokrywą, następnie garnek otworzyć i mieszając co chwila gotować kaszę przez 5 minut odparowując resztę wody. Wyłożyć na talerz i ostudzić.

Na patelni lekko zrumienić płatki migdałów i posiekane orzechy (trochę zostawić do dekoracji). Dodać do masy makowej razem z ostudzoną kaszą, wlać Fresubin Energy DRINK o smaku neutralnym i wszystko wymieszać.

Sposób podania:

Wyłożyć do salaterki i udekorować odłożonymi migdałami i orzechami. Włożyć do lodówki jeśli kutia nie będzie w najbliższym czasie podawana.

Informacja o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję:

Wartość energetyczna 440 kcal
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2,5 g

Powiązane produkty:

Fresubin Protein Energy DRINK
Fresubin Protein Energy DRINK
Choroby wieku podeszłego
Fresubin Energy DRINK
Fresubin Energy DRINK
Okres okołooperacyjny

Dbaj o siebie!

Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.

Kupuj nasze produkty na mojFresubin.pl