Masę makową wyłożyć do większej miski. Do garnka wsypać kaszę pęczak, wlać wodę, posolić i zagotować pod przykryciem. Gotować przez ok. 25 minut pod pokrywą, następnie garnek otworzyć i mieszając co chwila gotować kaszę przez 5 minut odparowując resztę wody. Wyłożyć na talerz i ostudzić.
Na patelni lekko zrumienić płatki migdałów i posiekane orzechy (trochę zostawić do dekoracji). Dodać do masy makowej razem z ostudzoną kaszą, wlać Fresubin Energy DRINK o smaku neutralnym i wszystko wymieszać.
Wyłożyć do salaterki i udekorować odłożonymi migdałami i orzechami. Włożyć do lodówki jeśli kutia nie będzie w najbliższym czasie podawana.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.