Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Pokrojone masło włożyć do rondelka, dodać kakao, przyprawę piernikową, miód. Mieszając rozpuścić składniki na gładką masę. Odstawić z ognia, dodać mleko i wymieszać, następnie dodać jajka i rozmieszać rózgą.
Do czystej miski wsypać mąkę, dodać cukier, sodę i proszek do pieczenia oraz 2 miarki Fresubin Protein Powder, wymieszać. Wlać masę z rondelka i zmiksować na małych obrotach miksera (dokładnie, ale tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto).
Masę wlać do formy o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 25 - 30 minut (do suchego patyczka).
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić, następnie przekroić poziomo na 2 blaty. Dolny posmarować powidłami, przykryć drugim, wierzch posmarować polewą: w garnuszku roztapiać na małym ogniu ciągle mieszając połamaną na kosteczki czekoladę i pokrojone masło.
Udekorować orzechami lub suszonymi śliwkami. Przechowywać w pojemniku na ciasto.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.
Copyright Żywienie ma znaczenie 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.