Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni na maśle z oliwą, w międzyczasie dodaj starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Polędwiczkę oczyść z błonki, następnie pokrój na ok. 1 cm, plastry. Dopraw je solą, pieprzem, mieloną papryką, włóż na patelnię i obsmaż na złoty kolor z dwóch stron. W międzyczasie dodaj listki tymianku.
Zrób miejsce na patelni i włoż opłukane i pokrojone borowiki, smaż przez około 3 minuty od czasu do czasu mieszając, w międzyczasie dodaj musztardę i zielony pieprz.
Wymieszaj z polędwiczkami i smaż razem przez około 1-2 minuty. Wlej brandy i odparowuj. Następnie wlej gorącą wodę z sosem sojowym i gotuj na większym ogniu przez około 2 minuty, aż ilość płynu się zredukuje. W czasie gotowania raz przewróć polędwiczki.
Na koniec dodaj Fresubin Energy DRINK o smaku neutralnym i zagotuj. Gdy sos będzie gęsty odstaw patelnię z ognia i posyp danie zmielonym czarnym pieprzem.
Podawaj z ugotowanym ziemniakami lub kaszą pęczak. Dobrze smakuje z kiszonym ogórkiem.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.