Przetnij dynię na pół i piecz przez 15-20 minut w 200 stopniach, aż będzie miękka. Po upieczeniu wystudź ją, następnie obierz i wyjmij nasiona. W dużym garnku podsmaż na gorącym oleju (lub maśle) drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodaj pokrojone marchewki i pietruszkę. Podgotuj wszystko, następnie dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki dynię. Posól i dopraw warzywa do smaku. Zalew warzywa wodą, aby całkowicie je zakrywała, i gotuj przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym, dodaj Fresubin® Protein Energy DRINK i jeszcze raz wymieszaj.
Spróbuj też z produktem Fresubin® Energy DRINK o smaku waniliowym. Zupę można podawać posypaną prażonymi nasionami dyni lub innymi nasionami.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.