>
>
Przepis na Suflet z sera Edamskiego

Przepis na Suflet z sera Edamskiego

Przepis na Suflet z sera Edamskiego
Posiłek: sniadanie
Porcje: 1
Czas przygotowania: 45 min
Wartość energetyczna: 593 kcal

Składniki:

  • 120 ml Fresubin Energy DRINK o smaku neutralnym
  • 100 g chleba tostowego
  •  50 g sera Edamskiego (40 % tłuszczu)
  • 60 g świeżych pieczarek
  • 1 jajko (rozmiar M)
  •  3 g oleju rzepakowego (ok. 1/2 łyżeczki)
  • 5 g masła (ok. 1/2 łyżeczki)
  • Sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

Chleb tostowy i ser pokroić w kostkę, a pieczarki w plasterki. Naczynie do sufletów wysmarować masłem. Pieczarki podsmażyć na oleju. Roztrzepać jajko oraz Fresubin Energy DRINK o smaku neutralny razem z ziołami, tym polać chleb, ser i pieczarki- pozostawić do nasiąknięcia. Wymieszać i umieścić w naczyniu do sufletów. Wygładzić powierzchnię.
Piec w temperaturze 175°C, przez około 30 do 35 minut.

Sposób podania:

Jako dodatek polecamy świeżą zieloną sałatę z sosem francuskim.

Informacja o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję:

Wartość energetyczna 593 kcal
Białko 22,7 g
Tłuszcz 26,5 g
Węglowodany 62,5 g
Błonnik g

Powiązane produkty:

Fresubin-energy-drink
Fresubin Energy DRINK
Okres okołooperacyjny
frebini-energy-drink
Frebini Energy DRINK
Dla dzieci

Dbaj o siebie!

Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.