>
>
Sernik mango bez pieczenia

Sernik mango bez pieczenia

Posiłek: deser
Porcje: 12
Czas przygotowania: 60 min
Wartość energetyczna: 235,3 kcal

Składniki:

  • 200 ml Supportan DRINK o smaku owoców tropikalnych
  • 150 g herbatników
  • 40 g masła
  • 250 g pulpy z mango
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 200 g twarogu półtłustego zmielonego
  • 50 g cukru
  • 20 g żelatyny
  • 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki

Przygotowanie:

Twaróg, cukier, pulpę z mango zmiksuj w misce, do momentu otrzymania jednolitej masy. Dodaj sok z cytryny oraz Supportan DRINK o smaku owoców tropikalnych i ponownie zmiksuj. Żelatynę wsyp do małej miseczki i wlej 50 ml wody, aby napęczniała. Następnie dodaj napęczniałą i rozpuszczoną żelatynę do masy serowej, wolno mieszając. W osobnej misce schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj ją do masy serowej, w dwóch turach i delikatnie wymieszaj z całość. Pokruszone herbatniki, wymieszane ze stopionym masłem wysyp na spód tortownicy (Ø 24 cm). Na spód ciasteczkowy wyłóż masę serową i wyrównaj szpatułką. Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin w celu schłodzenia.

Sposób podania:

Uderokuj listkami mięty. Sernik podawaj schłodzony.

Informacja o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję:

Wartość energetyczna 235,3 kcal
Białko 7,7 g
Tłuszcz 13,2 g
Węglowodany 21,3 g
Błonnik 0,5 g

Powiązane produkty:

Supportan DRINK
Supportan DRINK
Onkologia
Frebini Energy DRINK
Frebini Energy DRINK
Dla dzieci

Dbaj o siebie!

Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.

Kupuj nasze produkty na mojFresubin.pl