CIASTO KRUCHE
MASA SEROWA
BEZOWA PIANKA
CIASTO KRUCHE
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Dużą formę o wymiarach 25 x 40 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki). Ciastem wykleić spód i boki foremki.
Podziurkować widelcem i piec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
MASA SEROWA
6 żółttek (białka odłożyć na bezę) ubić z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego na puszysty biały krem (ok. 8 minut). Następnie zmniejszyć obroty miksera do średnich i stopniowo dodawać twaróg cały czas miksując.
W oddzielnej misce wymieszać mleko, 2 butelki Fresubin Protein Energy DRINKo smaku Waniliowym z sypkimi budyniami. Stopniowo wlewać otrzymaną mieszankę do masy serowej miksując na małych obrotach. Na koniec wlewać olej roślinny. Otrzymana masa serowa będzie bardzo rzadka.
Delikatnie wylać ją na podpieczony spód i wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez ok. 45 minut do ścięcia się masy. Piekarnik przestawić na 150 stopni C. Szybko ubić pianę z białek i cukru na sztywną i gęstą pianę.
Wyłożyć ją na gorący sernik i wygładzić powierzchnię. Można zrobić rowki za pomocą specjalnej płytki do dekoracji tortów, można też pozostawić gładki wierzch.
Piec w 150 stopniach C przez 15 minut.
Od razu wyjąć sernik z piekarnika i ostudzić. Po około 1/2 godzinie zaczną pojawiać się pierwsze kropelki rosy, po 1 godzinie powinny pojawić się już wszystkie.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.