Ciasto:
Krem:
Ciasto: Mąkę wysyp na blat, dodaj zimne masło posiekane na małe kawałki. Dodaj cukier puder i żółtka. Ciasto zagniataj rękoma przez ok. 2 min. Ugniecione ciasto uformuj w kulę i włóż do lodówki na ok. 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkowuj na cienki placek i wyklej nim formę do tarty (Ø 24cm). Piecz przez 20 min. w 180°C.
Krem: Żółtka, mąkę i cukier puder mieszaj w misce, aż powstanie gęsta pasta. Supportan DRINK o smaku cappuccino wlej małymi porcjami do pasty z żółtek. Szybko wymieszaj i przelej całość do garnka. Podgrzej na małym ogniu do zgęstnienia, cały czas mieszając. Kiedy krem zgęstnieje zdejmij z ognia, przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia w lodówce. Wystudzone ciasto wysmaruj zimnym kremem i wyłóż całość świeżymi malinami.
Przed podaniem ciasto oprósz kawą rozpuszczalną. Podawaj schłodzone.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.