Suszone borowiki zalać szklanką zimnej wody i odstawić na noc lub na kilka godzin do namoczenia. Po namoczeniu większe kawałki grzybów pokroić na mniejsze kawałeczki.
W garnku na rozgrzanym maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę marchewkę oraz ziemniaki, smażyć co chwilę mieszając przez ok. 3 minuty.
Wlać wino i gotować przez chwilę. Następnie zwiększyć ogień, dodać grzyby wraz z wodą, w której się moczyły oraz gorący bulion. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz rozmarynem lub tymiankiem.
Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości składników.
Odstawić z ognia i Fresubin Energy DRINK o smaku waniliowym, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z natką pietruszki oraz grzankami lub łazankami.
Można podawać z makaronem - łazankami lub grzankami np. z kozim serem i rozmarynem.
Nie musisz wychodzić z domu, zamów nasze produkty z wygodną dostawą pod same drzwi.
Żywność specjalnego przeznaczenia należy stosować pod nadzorem lekarza.